top of page

Cilt lekeleri; cildimize rengini veren melanin adlı maddenin yoğunluğunun artması ile ortaya çıkar. Melanin birikimi yani lekeler çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilir (güneş, gebelik, doğumsal benler, izler, yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan lekeler…)

Lazerle  lekeler nasıl tedavi edilir?

Leke tedavisi çok zor, uzun süreli, hem hasta hem de hekim için sabır isteyen bir süreçtir. Tedavi ile iyileşen hastaların yaklaşık %50'sinde lekeler az ya da çok geri gelmektedir. Özellikle yaz aylarında yeni atakların olabileceği bilinmelidir. 

Güneşten korunma tedavinin temelidir. Leke tedavilerinde bir takım ilaçların yanında PRP, mezoterapi, kimyasal peeling, dermaroller, dermapen ve lazer gibi yöntemler kullanılmaktadır.

Lazer leke tedavisinde lazer ışığı ciltteki melanini seçerek etki etmektedir. Genellikle Q switch Nd:YAG lazerler kullanılır. 1064, 532nm dalga boyları ve fraksiyonel başlıklar kullanıldığı gibi hafif olgularda karbon peeling yöntemi de etkili olabilmektedir. Genellikle haftada bir olmak üzere bazen 6-8 seans uygulamak gerekmektedir.

Lazerle tedavi edilebilen cilt lekeleri:

-Yaşlılığa bağlı kahverengi cilt lekeleri

-Doğum lekeleri

-Güneş lekeleri

-Cafe au lait

-Çiller ve benler

-Melasma

-Yara, sivilceler sonrası leke şeklinde kalan izler

-Ota nevus (ABNOM)

 

Lazerle Leke Tedavisi

bottom of page